Navigation Menu+

Social Media op je bruiloft

Posted on 1 mei 2015

fotograferende gasten*we vieren het liever met jullie, dan met de camera’s*

Hebben jullie al nagedacht over social media gebruik en foto’s maken tijdens jullie bruiloft? Steeds vaker word ik gevraagd om hierover een mededeling te doen. Want wie wil er nou niet lachende gezichten op de foto i.p.v. gezichten die afgeschermd worden door een mobiele telefoon of eigen toestel?

De meeste bruidsparen huren een professionele fotograaf in, laat jullie gasten er op vertrouwen dat hij/ zij toch echt de mooiste foto’s maakt. Deze foto’s nog mooier zijn als iedereen er lachend op staat i.p.v. een camera voor het gezicht. Deze foto’s nog mooier zijn als er niemand de fotograaf in de wegloopt.

Je kan ook alleen vragen om tijdens de ceremonie geen foto’s te maken, dit leidt alleen maar af van het verhaal. En als ‘tegenprestatie’ kan je een foto-momentje inlassen na het JA-woord en het ringenmoment of aan het einde van de ceremonie.

Een ander idee is om al je gasten een speciale app te laten downloaden (bijv. WedPics). Alle, door je gasten gemaakte foto’s, kunnen in deze app geplaatst worden. Alleen jouw gasten zien deze foto’s en zo heb je gelijk een fotoboek die jullie met elkaar kunnen delen. Alle momenten die je misschien mist omdat je net zo aan het genieten was van het moment, gezellig stond te kletsen, een drankje aan het halen was bij de bar of even een bezoekje aan het toilet bracht zie je gelijk en mis je dus niets!

Lees ook: Australische bruidsfotograaf is fotograferende gasten helemaal zat.

PS. De foto heb ik live gemaakt in de trouwzaal
(Niemand die het door had en hoe zou dat nou komen…).