Navigation Menu+

Over mij

Sporty Spices

Ik zie het als een eer om jullie trouwambtenaar te mogen zijn…

 

Eind 2012 viel mijn oog op een heel kleine vacature in de huis-aan-huis krant StadNijkerk.nl. Ik was het aan mezelf verplicht om te reageren, want… de altijd onbereikbare functie van trouwambtenaar kwam nu dichterbij. Tijdens trouwceremonies heb ik vaak geroepen “het kan ook anders” (want wie zit er op geschiedenis van het pand en een gedichtje te wachten als dat niet bij je past?).

Nu kon ik laten zien dat het ook anders kan. Na een sollicitatieprocedure, inclusief proefhuwelijk, werd ik aangenomen en ben ik in maart 2013 door de Rechtbank van Arnhem beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). Inmiddels heb ik meer dan 80 huwelijken voltrokken. In mijn woonplaats Nijkerk en daarbuiten. Want voor één dag kan ik ook benoemd worden in een andere gemeente.

In mijn functie als eventmanager van zakelijke bijeenkomsten, zie ik veel overeenkomsten met mijn functie als trouwambtenaar/BABS. Zo komt mijn passie voor organiseren hier goed van pas. Doorvragen om wensen helder te krijgen, creativiteit, flexibiliteit en het spreken voor grote groepen is mij ook zeker niet vreemd. Daarnaast hou ik er van om met mensen om te gaan. Ik ben informeel en heel toegankelijk; dit zal je dan ook zeker terugzien in mijn aanpak van de voorbereidingen en de ceremonie. Ik zie het als een eer om als trouwambtenaar aanwezig te mogen zijn op jullie trouwdag.

Ik ben een geboren en getogen Noord-Hollandse, opgegroeid in het dorpje Sint Pancras (vlakbij Alkmaar). Voor mijn studie ben ik naar het midden van het land verhuisd en daar sindsdien blijven hangen, onder andere door mijn werk bij de televisie en als eventmanager. Via Amersfoort en Utrecht ben ik in 2006 voor ‘mijn Frank’ in Nijkerk gaan wonen.

Als lid van Matrimonium (vereniging voor trouwambtenaren) blijf ik up-to-date qua laatste nieuws en trends op trouwgebied en de wettelijke regels, natuurlijk gericht op de functie van trouwambtenaar.