Navigation Menu+

I love Durgerdam

Posted on 4 juli 2015

I love Durgerdam*Trouwen op de Titaan*

Ergens eind april 2015 werd ik gebeld door Pauline. Ze was getipt door collega trouwvrouw Andréa Schipper. Pauline en Karsten wilden graag op korte termijn trouwen op De Titaan, een luxe tweemaster gelegen voor ‘de kust van Amsterdam’. Helaas kon Andréa niet op de door hen vastgestelde trouwdatum in juli 2015. Maar… ze dacht dat ik wel bij hen zou passen. En dat was een schoot in de roos!

Het was een echte catch & match, het leek als of we elkaar al jaren kenden en het plaatje klopte gewoon: een stel dat wist wat ze graag wilden, maar ook open stond voor ideeën & tips. Een stel dat van de puntjes op de ï is, een stel dat eerst een heel ander soort bruiloft had geregeld, maar op het laatste moment switchte naar een locatie en een dag dat écht bij ze paste, anders dan anders, met alle obstakels van dien.

Want… wij kwamen allemaal niet uit Amsterdam en liepen toch wel tegen wat bureaucratische regeltjes aan. Ik bespaar jullie het gedoe, maar het toppunt was toch dat we de vrijdagmiddag vóór de zaterdag dat het huwelijk plaats vond, Pauline werd gebeld door iemand van Burgerzaken Amsterdam, met de mededeling: “Morgen kan jullie huwelijk niet doorgaan, want jullie liggen met het schip in het verkeerde stadsdeel…” Heel wat telefoontjes verder met zowel de gemeente Amsterdam, de Titaan, het bruidspaar en mijzelf is het ons toch nog gelukt om vrijdag rond 17.00 uur (of was het nou 19.00 uur?) groen licht te krijgen om toch te trouwen zoals Pauline en Karsten dat héél graag wilden: Voor ‘de kust’ van Durgerdam (gemeente Amsterdam).Die zaterdag was het prachtig mooi weer. Precies het weer zoals je hoopte dat het zou zijn (nou ja… ik had graag iets koeler gewild, want de zweetdruppeltjes liepen vanwege de warmte over mijn rug. Het was namelijk een zeer zonnige dag, met een temperatuurtje van zo rond de 30 graden). Pauline en Karsten hadden voornamelijk (internationale) vrienden en een paar familieleden uitgenodigd voor de hele dag en alles zou plaats vinden op De Titaan. Eerst de ceremonie, daarna de champagne met sushi, BBQ en feest (met een door Karsten zorgvuldig uitgekozen playlist).

Voor de ceremonie gingen we voor anker, met uitzicht op het kerkje van Durgerdam en het JA-woord vond heel knus plaats op het achterdek van het schip. Na de ceremonie vaarden we terug naar de wal om mij (& de ‘nanny’ en hun jonge dochtertje) af te laten schepen en toen zeilden ze weer weg, op naar een feestelijke dag op het water.
De Titaan
En wat doe je op een dag als deze, als het zo lekker weer is? Dan doe je toch gelijk een ‘trash the dress’ actie? Je springt ‘gewoon’ in je trouwjurk en trouwpark lekker met z’n tweetjes het diepe in!!

Deze foto is gemaakt door Maarten Huisman (net als de foto’s op de homepage).